Mangfoldfestivalen 2014

Mangfoldfestivalen 2014. Årets Mangfoldfestival er en stor suksess.
Mangfoldfestivalen 2014
Mangfoldfestivalen 2014

Mangfoldfestivalen 2014

Årets Mangfoldfestival er en stor suksess.

Sommer, sol, musikk, dans og glede på Christiegården er tegn på at Mangfoldfestivalen er på gang.

I tillegg til bergensere er det i år mange besøkende fra kommuner rundt i Hordaland.  De kommer fra Sotra, Øygarden, Fusa, Austevoll og Bømlo kommune. Alle er klare til å nyte festivalens herligheter.

Festivalen er høytidelig åpnet av Jann Aasbak som er øverste leder for Etat for mennesker med utviklingshemming i Bergen Kommune.  Han er en gammel bekjent av Christegården, og vi er alle takknemlige for den fine åpningsseremonien.

Proffene er alltid klare.  De spiller velkomstmelodier og slenger ut morsomme kommentarer til store og små.  Etter Proffene kommer Jan Eggum på scenen.  Vi kjenner melodiene hans, digger musikken og synger med.  Proffene inviterer Eggum til duett, og de synger og spiller sammen.  Dette både ser og høres bra ut!

Festivalen har mer på lager og har besøkende artister, the Jokers og Norwegian people  De spiller og synger med livets lyst av egne komponerte sanger. Kveldens høydepunkt for de unge er Jonas V som rapper så det freser på scenen.  Han er skikkelig kul.

Det er kafe med kaffe og kaker i sansehagen.  Sol Latinos og Audhilds Spillemannslag veksler om å gjøre stemningen eventyrlig.  Det er som å være i Sør Amerika for så å vandre til Hardanger med Audhilds felemusikk. 

Foran hovedhuset er det servering av grillet laks og ander godsaker.  Her er mesterkokken Rune Løyning og co på plass, og lager de mest fantastiske retter av fisk som ble sponset av Lerøy. Vi tilbyr alle besøkende workshop i matlaging med laks som ingrediens.  Det er mesterkokken som står for showet og mange blir utfordret til å lage enkle retter som inneholder sunn mat.   Det lukter deilig grillet mat rundt hele tunet.

Klovene er også i år på besøk.  De vandrer rundt med tull, tøys og ablegøyer der de erter på seg store og små.   Hestene kjører med kjerrer fulle av glade mennesker på de nye stiene rundt om i Christieparken.  Det er turen verd å få se Christieparken i all sin prakt pyntet til grunnlovsjubileet, og bli minnet på Christie som grunnla parken for 200 år siden.  Festivalen er på historisk grunn.

Årets utstilling er av tusen postkort som er et prosjekt fra Galleri Vox her i Bergen.  Postkortene er laget av mennesker med utviklingshemminger og psykiske lidelser.  Utstillingen finner sted i de nymalte lokalene i Midthuset, som fremhever hvert postkort som et lite kunstverk.  Inkludert i utstillingen er postkort laget på Christiegården av Britt Lisbeth Johnsen.

Markedet er overfylt av vakkert steingods, smykker og tekstiler laget på dagsentre og verksteder i Bergen.  Grønneviken stiller med krabbe og hummerteiner, Kirkens Bymisjon med dekorerte puter, AMANI Senteret i Tanzania med håndlagde smykker og Christiegården med håndmalte t-skjorter, kluter, strikkede puter og sjal.  Nydelige produkt fra alle steder.

Mandagen fortsetter med tunet fullt av besøkende. Proffene er i full vigør.  Her trommer Terje på slagverket, Magny hamrer løs på trekkspillet og Bjørn på kastanjettene. Cecilie synger så det ljomer  og Trond tuller med alle.  For en herlig gjeng og vi er så glade for Proffene og orkesteret vårt!!!

Bilder fra Mangfoldfestivalen kan du se .HER