Oppsummering av Mangfold festival 2013!

Vi vil med dette sende en stor takk til alle for bidraget til Mangfoldfestivalen 2013. Festivalen ble arrangert den 9. og 10. juni. Det var strålende sol med vind som laget sin egen musikk i de store trærne i parken. Dette utgjorde en enestående ramme rundt festivalen.
Oppsummering av Mangfold festival 2013!

 Vi vil med dette sende en stor takk til alle for bidraget til Mangfoldfestivalen 2013. 

 

Festivalen ble arrangert den 9. og 10. juni. Det var strålende sol med vind som laget sin egen musikk i de store trærne i parken. Dette utgjorde en enestående ramme rundt festivalen.

 

Helsebyråd Hilde Onarheim åpnet festivalen, ga oss gode lykkeønskninger og satte det hele i sving. Leo Ajkic var årets konferansier, og han gjorde stor lykke med sin kommunikasjon til alle som deltok på festivalen. 

 

I år hadde husbandet vårt, Proffene, 25 års jubileum. Jubileet ble selvsagt feiret. Spesielt kjekt var det når Ragnarock, et lignende band fra Oslo opptrådde, som også i år feiret sitt 30 års jubileum.  Det ble mye artig musikk og latter da disse gruppene trådde til.  Proffene hadde invitert gjestemusikere som Dr. Rock & Trond Roars og Tveiterås skoleband til samspill. Dette ga ekstra «trøkk» i Proffene sitt eget spill. 

 

Latinos, en gruppe av 6 musikere fra Sør Amerika, spilte latinske rytmer rundt i parkområdet, og det ble nesten sydlands stemning. Audhilds Spillemannslag, 12 musikere, roterte også rundt i parken og engasjerte besøkende til leikaring og underholdning med skikkelig og god gammeldags felemusikk. Alle fikk tilbud om å kjøre hest og kjerre, og det var lange køer av folk som ville oppleve hesteskyss i Christieparken.

 

Krabatene spilte sin teaterforestilling «Lykkelig Kasse» som er en gøyal tragikomisk teaterforestilling for barn og unge. Vår egen teateroppsetning ble ikke satt opp i år men vi håper å komme sterkt tilbake neste år.

 

Festivalens trekkplaster var A-Laget som er et Bergensband med hip hop stil.  Dette var spesielt populært blant våre unge brukere som ble inkludert til breakdance fremfor scenen. 

 

Markedet vårt var fullt av egenproduserte varer, produkt fra Spelhaugen dagsenter og Nordnes verksteder. Vi solgte også varer fra Tanzania, Myanmar og Vietnam som var produsert av mennesker med nedsatt funksjonshemming.

 

 

Trastad samlingenes rå kunst utstilling «La De Bare Se Bildene» av Herleik Kristiansen ble utstilt i atriummet på hovedhuset, og utstillingen utgjorde en flott ramme rundt markedsplassen.

Opp i alt dette herlige mangfoldet spankulerte to klovner, som engasjerte og dro alle med til diverse aktiviteter på en hyggelig måte. Kafeen dro nok flest besøkende som søkte seg frem etter deilige dufter av mange godsaker.

Festivalen er alltid gratis og alle er velkommen. I år hadde vi flest besøkende fra Bergen, men det var spesielt hyggelig å se busslaster av mennesker komme helt fra Austevoll og Os kommune. Til neste år vil vi prøve å engasjere flere kommuner til å ta turen en av mangfoldsdagene.

 

Takk igjen til dere som støttet Mangfoldfestivalen 2013 og gjorde disse dagene til en fest og glede for alle som deltok!

 

Hilsen alle her på Christiegården

 

 

Bilder fra Mangfold Festival 2013 kan du se HER